Followers

Wednesday, 10 July 2013

Ke Stadium Perlawan Akhir Piala FA 2013.



Baru lah terasa keseronokkan tengok bola dekat stadium rupanya. Aku rasa cukup berbaloi pergi ke stadium bukit jalil walaupun last minuts aku dapat tiket. memang ramai orang-orang johor datang bagi suppot kepada pemain JDT, rasa bangga pun ada sebab aku dapat tengok bola live kat stadium yang penuh dengan orang dan artis-artis johor yang datang bagi sokongan.


Aku ikut bas dari bandar penawar, JKKMB. sebab tu dapat murah sikit. aku gerak dari penawar jam 9.00pagi dan sampai ke stadium jam 3.00ptg terus cari tempat duduk dekat dengan ultras B.O.S . memang gempaQ lah budak-budak B.O.S, aku tabik kat dia orang, sebab dari sebelum start game, sampai ke habis game dia org punya sorakan memang POWER!! memang meriah time tu ikut dia orang sorak sekali, kenangan terindah lah ak rasa dan tanggal 29 Jun adalah hari jadi TMJ. Memang seronok lah kibar-kibar banner hari jadi TMJ yang berwarna warni.


Walaupun kalah di tangan kelantan, tapi aku cukup berpuas hati dapat tengok live and tak ada pun bergaduh, semuanya berjalan dengan baik sekali. lepas ni aku akan jadi penyokong JDT selamanya. Tapi part balik je sesak dengan orang nak keluar dari stadium, sampai kan ade yang kena raba, kepanasan dan ada yang menangis. hahaha. tapi kesian lah pada budak-budak kecik. mak bapak dia orang patut nya tak payah lah bawak budak-budak kecik. tapi pape-pape pon penyojong JOHOR memang TEBAIK!!!!   

Wednesday, 15 May 2013

Mencari Kedamaian Hati



Hari ini 16 Mei 2013 aku akan cuba bergerak dan jalan sorang-sorang untuk tenang kan fikiran aku ini. Berkecamuk sungguh perasaan aku sekarang ini, aku tak dapat terima lagi kenyataan kawan baik aku buat aku sampai tahap macam ini. dengan masalah kerja menimbun-nimbun kat office, kusut giler kepala ini!!

Kembara aku bermula kejap je lagi.. bus gerak ke kuala lumpur 4.30petang dan turun di TBS, lepas tu aku tak planning lagi nak kemana!! mungkin akan cari hotel dulu dekat area bukit bintang. bawak duit pon rm200. pandai-pandai lah kena saving and ikat perot!! janji aku dapat keluar dari johor buat masa ini untuk lari jauh dan tenang kan emosi/jiwa aku ini.

Agak-agak duit tak cukup, nak lepak-lepak dekat bukit bintang aje, duduk kat pavillion ke, tak pun pergi ler mana-mana pun, genting highland pun best jugak, boleh layan-layan emosi kat sana. sejuk pulak tu dekat sana. harap-harap trip kali ini sukses lah walaupon bawak duit sekadar cukup-cukup je. trip bidan terjun sebab nak lari dari beban masalah. 

Dah bosan mengadap muka-muka plastik dan hipokrik ini. lepas ini kena berkawan kepada yang sudi dan ikhlas berkawan je. lepas ini tak mungkin lagi aku akan percaya kan orang. sekali terkena memang akan aku ingat sampai bila-bila dan menjadi pengajaran buat hidup aku!!
 
*Harap-Harap aku jumpa kembali kekuatan hati aku ini!!! jasad tertinggal dalam tubuh badan, tapi hati di mana???????


Tuesday, 14 May 2013

Kawan Makan Kawan...



Sampai nya hati seorang kawan baik aku sendiri tikam aku dari belakang. Ini semua semata-mata sebab bisnes dia. Ya allah , Hati ini macam nak tertanggal dah aku rasa. aku di permain kan dengan kata-katanya lalu ak terjebak dengan rancangan jahat dia. tetapi aku bersyukur aku tidak melabur wang dengan bisnes yang dia join melaui kenalanya yang berada dekat kuala lumpur. 

Mulai dari sekarang aku tidak akan percaya dekat sesiapa lagi, sedang kan kawan baik pun mampu musnah kan kita ini kan pula orang luar yang kita tidak kenal asal usul nya. memang trgais betul lah tahun 2013 ini untuk aku. rasa pengalaman ini akan aku ingat sampai bila-bila dan menjadi pengajaran buat aku. Jangan sesekali mudah percaya kan orang, dan jangan termakan budi orang. kelak binasa nanti diri sendiri. Orang yang kita kenal atau pun tidak, jika berbuat baik kat kita' mesti ada 1000 agenda yang dia rencenakan untuk kita. jadi kena berhati-hati lah untuk aku dan juga kawan-kawan yang lain!!

Selalu yang akan menjadi mangsa-mangsa ini adalah kakitangan kerajaan. sebab nya dia orang boleh membuat loan peribadi. so, semua ini menjadi titik hitam untuk aku!! jadikan semua tu sebagai iktibar untuk masa hadapan!! pilih kawan yang betul-betul kawan. bukan kawan yang makan kawan!!

Saturday, 23 February 2013

Lumrah Kehidupan!!!



Strees nya kerja sekarang ini....... Pening kepala ini melayan semua karenah orang-orang ini!!!!! 

Tuesday, 5 February 2013

Sedap nya... Jom Ber Crepe!!

Menjadi trend makanan orang muda mudi sekarang nih, ini jua antara makanan kegemaran aku. memang mantap lah!!! 


 Durian crepe.. yang berharga RM10.00 / 6Pcs


Yang ini pula Pavlova buah-buahan.. yang berharga RM12.00 / 2Pcs


Yang ini pulak ialah Kek keju meleleh .. RM18.00 / 1Bekas


Yang last sekali ini pulak adalah Crepe Coklat.. RM2.00 / 1Pcs

p/s : Sedap wow... jom lah pekena makanan-makanan ini, best giler... puas hati!!!

Tuesday, 25 December 2012

Jom Pergi Jalan-Jalan Ke Thailand


Ye yeh... KEJORA buat lawatan ker THAILAND!! tak sabor nya nak pergi... nak pi buat pasport dulu.. Siapa nak ikot jom lah, tapi kena duduk atas bumbung bas lah... hahahhahaaha...

Wednesday, 12 December 2012

Hari Last Pelajar Praktikal Di Unit Ekonomi & Usahawan

Dua orang student praktikal di KEJORA (Unit Ekonomi Dan Usahawan) telah tamat menjalani sesi latihan industri selama 5bulan. Lama tu dia orang berada di Bahagian aku, sedih juga lah sebab kita orang rapat giler. Memang sayu hati ini, lagi-lagi hari last dia orang, aku tak ada bersama dia orang sebab aku kena kerja luar ke melaka. 

 1) Nurashikin Binti Abd Ghani Umur 20tahun, Berasal dari Felda Air Tawar 4, Dan Study di Politeknik Melaka.

2) Nur Zarina Binti Busiran Umur 20tahun, Berasal dari Felda Lok Heng, Dan Study di Politeknik Port Dikson.


Semoga Berjumpa Lagi Ye, Jaga Diri Bebaik And Study Rajin-Rajin Ye!! GOOD LUCK.. Ade salah silap aku mintak maaf, halal kan makan dan minum... 
BYE BYE !!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...