Jalan-jalan dengan Family (18-6-2011)


Hari nie bawak mak abah pergi jalan-jalan pi lalu high way baru desaru-pasir gudang. plan abah dia cakap nak pergi kong-kong bukan king kong ae, bapak aku nak pergi tengok perkampungan kat sana, dengo nya juga dia nak pergi borong nak beli ikan.. so,aku pun bukan nye tau sangat jalan area jln ke pasir gudang. sudah nya terlajak ler terus ker tiram. sudah nya jugak tak dapat bapak aku nak pergi kong-kong.. tapi tak ape lah abah next time kan boleh pergi lagi kan.
ha hahaha..
Sesudah aku tersilap jalan terus ker tiram aku pun bawak lah mak bapak aku pergi jusco kat tebrau, ya allah rupanya mak bapak aku tak pernah pergi jusco tebrau rupanya selepas aku soal selidik dia orang masa kat dalam kereta time tu. so ape lagi plan seterusnya ke jusco lah. sudah lah pergi jalan-jalan tak ada duit, so,semua my mom yang bayar.ha hahahaha ..tapi tak apa lah mak, nanti gaji aku bayar balik yer.. he hehehehe..



Masa setiba nya kat jusco kita orang pun pusing-pusing lah, lepas tu boleh pulak ternampak poster kl gangster kat pawagam dalam jusco tu. apa lagi adik aku pun naik sawan lah.. dia paksa mak bapak aku sekali tengok wayang..dah lah tiket wayang pun mak aku yang kena bayar..
 ha hahahaha.. sblum wayang start kita orang pi mamam kat kfc dulu, dah lah tak ada duit, so,mak aku lah yang belanja..ha hahaha 



lepas jer makan kita orang pon pergi lah ke panggung wayang sebab cerita nya dah nak start, ni first time mak bapak aku tengok wayang.. memang lawak lah, mak aku siap tertidur lagi and siap mengigau lg.ha hahahaha.. bapak aku pulak aku tengok bukan tengok sangat cerita tu, dia sibuk jer makan pop cron dia. aku beli kan dia orang pop cron sorang satu buket.. peh, kekenyangan dia orang makan pop cron ha..hahahaha boleh tahan juga lah cerita KL GANGSTER nih, tapi mak aku cakap speaker nya kuat sangat.. naik pecah gegendang telinga mak ni..ha hahahaha
(sabar jer lah..)


Selesai menonton wayang kita orang pun bergegas pulang ke rumah............,, 
(SELAMAT HARI BAPA KEPADA BAPA SAYA MOHD DAWOD BIN KORDI)

Comments

Popular posts from this blog

Result Sijil Pelajaran Malaysia(SPM)

Mencari Kedamaian Hati

Jalan-Jalan Di Ladang Anggur Sendayan Village.