Mencari Kedamaian Hati



Hari ini 16 Mei 2013 aku akan cuba bergerak dan jalan sorang-sorang untuk tenang kan fikiran aku ini. Berkecamuk sungguh perasaan aku sekarang ini, aku tak dapat terima lagi kenyataan kawan baik aku buat aku sampai tahap macam ini. dengan masalah kerja menimbun-nimbun kat office, kusut giler kepala ini!!

Kembara aku bermula kejap je lagi.. bus gerak ke kuala lumpur 4.30petang dan turun di TBS, lepas tu aku tak planning lagi nak kemana!! mungkin akan cari hotel dulu dekat area bukit bintang. bawak duit pon rm200. pandai-pandai lah kena saving and ikat perot!! janji aku dapat keluar dari johor buat masa ini untuk lari jauh dan tenang kan emosi/jiwa aku ini.

Agak-agak duit tak cukup, nak lepak-lepak dekat bukit bintang aje, duduk kat pavillion ke, tak pun pergi ler mana-mana pun, genting highland pun best jugak, boleh layan-layan emosi kat sana. sejuk pulak tu dekat sana. harap-harap trip kali ini sukses lah walaupon bawak duit sekadar cukup-cukup je. trip bidan terjun sebab nak lari dari beban masalah. 

Dah bosan mengadap muka-muka plastik dan hipokrik ini. lepas ini kena berkawan kepada yang sudi dan ikhlas berkawan je. lepas ini tak mungkin lagi aku akan percaya kan orang. sekali terkena memang akan aku ingat sampai bila-bila dan menjadi pengajaran buat hidup aku!!
 
*Harap-Harap aku jumpa kembali kekuatan hati aku ini!!! jasad tertinggal dalam tubuh badan, tapi hati di mana???????


Comments

  1. jauh perjalanan, luas permandangan!! saje bawak hati... sbb strees dng kije pon ye jugak.. kasi hard disk(format) kepala otak ni kosong!! ram bagi kosong balik... refresh...

    ReplyDelete
  2. Ok.. nnt bg teknisyen formatkn.. overall kna change.. sbb kna hack virus.. huhu.. dangerous ni..

    ReplyDelete
  3. hihihihihihi...... free of charge kan,. pakai anti virus free je, avast

    ReplyDelete
  4. Free?? Bleh.. wat resit.. claim ngan GM.. mne de pki avast.. avira laa.. avast dh expired.. huhu.. ptut lh kna virus.. huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Result Sijil Pelajaran Malaysia(SPM)

Jalan-Jalan Di Ladang Anggur Sendayan Village.